dilluns, 17 de setembre del 2012

Tisanes per les vies respiratòries baixes

En casos com la bronquitis o neumonies utilitzarem plantes antisèptiques, antibacterianes, demulcents, balsàmiques i fluidificants, entre d'altres.

Per fer les infusions a trets generals, posarem una cullerada sopera de la barreja de plantes per una tassa d'aigua. Recordeu que infusionar és posar les plantes quan l'aigua està molt calenta i ho deixem reposar. I la decocció és bullir les plantes durant uns minuts, ho solem fer amb les parts més dures de la planta com les arrels, l'escorça..

Infusionarem durant 10 minuts una tassa d'aigua bullint per una cullerada de la barreja de plantes. Ho prendrem tres cops al dia.


Parts aèries seques de farigola
  •       Tisana antisèptica
       - 40 g Menta, fulles
       - 30 g Farigola, fulles
       - 30 g Matafaluga



Farem una decocció de 10 minuts de les llavors de matafaluga, ho filtrarem i hi afegirem la reta de plantes. Ho deixarem infusionar durant 10 minuts passat aquest temps ho filtrarem i ja està llesta.



    Flors seques de caputxina
  • Infusió balsàmica 
- 40 g Caputxina, flors
- 40 g Plantatge, fulles
- 20 g Eucalipto, fulles 


Afegirem una cullerada sopera en una tassa d'aigua bullint. Ho deixarem infusionar durant 10 minuts. I ja està a punt per provar-la.


  • Infusió expectorant
Flors seques de trepó
- 20 g Énula
- 20 g Trepó
- 20 g Tussilag
- 20 g caputxina


Afegirem una cullerada sopera en una tassa d'aigua bullint. Ho deixarem infusionar durant 10 minuts. I ja està a punt per provar-la.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada